Димитър Вецин е роден на 16 март 1950 г. в

...
 Димитър Вецин е роден на 16 март 1950 г. в
Коментари Харесай

Съвременни български художници - Димитър Вецин

 Димитър Вецин е роден на 16 март 1950 година в с. Орешец, Белоградчишко. В креативната му биография влизат 10 независими изложения в София и страната и присъединяване в голям брой общи художествени изложения. Като самопризнание за неговата работа могат да се посочат Втората премия в Първия интернационален салон “Наивизъм ” в Букурещ през 1997 година и тапия за най-оригинално показал се създател на “Арт Експо ” в София през 1998 година

 Негови творби са владеене на Националната художествена изложба – София, на художествените галерии в Търговище, Монтана, Видин, Белоградчик, както и на частни колекционери в Съединени американски щати, Франция, Чехия, Италия, Турция, Югославия и България. Димитър Вецин е самообразован художник, чийто жанр се дефинира от експертите като “нео-наивизъм ”. В това определение се включва професионалното потребление на боите и цветовете в пресъздаването на пейзажи и фигури с освободени пропорции и сходства с околното пространство.

  “Димитър Вецин е художник – душеприказчик, посредством картините си, той постоянно споделя истории, които ти дават възприятието за сигурност, за протекция, за обгръщаща топлота, за приютеност. Ето по тази причина, толкоз ни се желае да можем за малко най-малко, да поживеем вътре в тях и да се пренесем в тази по този начин изчезнала ни действителност. ”

Надя Павлова

*Картините са оразмерени по отношение на уеб стандартите.  

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР